Pá. Dub 19th, 2024

Konec srpna bývá každoročně ve znamení konání Akademického Mistrovství ČR na plzeňské armádní střelnici. Člen pistolářského klubu SSK Opava 0126 Jan Vildomec se jako vysokoškolský student Lékařské fakulty Ostravské univerzity zúčastnil poprvé tohoto akademického klání a v silné konkurenci dalších střelců, vesměs českých reprezentantů, se hned čtyřikrát postavil na stupně vítězů, když zlatou medaili a titul akademického mistra ČR vystřílel v disciplínách Sportovní pistole 30+30 ran výkonem 584 bodů a Libovolná pistole 60 ran výkonem 533 bodů a další dvě bronzové medaile přidal ve Vzduchové pistoli 60 ran nástřelem 560 bodů a Rychlopalné pistoli 2×30 ran výkonem 555 bodů.

Závody v Plzni byly současně přípravou na finále kontrolních závodů reprezentace, které se koná v Plzni v prvním zářijovém víkendu, kde kromě Jana Vildomce bude opavský pistolářský klub reprezentovat ještě Michela Wittková v juniorské kategorii.

Oba střelce lze nalézt mezi nejlepšími českými pistoláři v aktuálním žebříčku české reprezentace. Vildomec je v disciplíně VzPi60 na 8. místě mezi muži a Wittková je ve stejné disciplíně mezi juniorkami na 4. pozici a v disciplíně SP 30+30 dokonce na 3. pozici mezi juniorskými reprezentantkami.

Jan Hromada, SSK Opava 0126