Ne. Kvě 5th, 2024

Opavští sportovní pistoláři SSK Opava 0126 Jan Vildomec a Michaela Wittková byli nominováni do české reprezentace pro mezinárodní závody Grand Prix Plzeň, které se na střelnici Plzeň – Lobzy konaly ve dnech 6.-8.2.2020. Vedle českých reprezentantů se představili v závodě vzduchová pistole na 60 ran sportovní pistoláři z Polska, Německa, Švýcarska, Španělska a Slovenska. V každé disciplíně se uskutečnily dva závody a v této silné mezinárodní konkurenci se opavský Honza Vildomec dvakrát dokázal bez problémů kvalifikovat do finále mezi juniory; první den výkonem 562 bodů z 5. místa, druhý den pak výkonem 569 bodů ze třetího místa. V samotném finále, které se střílí od nuly jako samostatný závod, pak vybojoval v obou dnech stříbrnou medaili, vždy za svým reprezentačním kolegou Pavlem Schejbalem z Olympu Plzeň.

V kategorii juniorek se poprvé na reprezentační úrovni výborně uvedla Michaela Wittková, když první den skončila na 9. místě výkonem 548 bodů. V druhém závodě pak již vybojovala finálovou účast nástřelem 552 bodů a 6. místem v kvalifikaci. V samotném finále pak obsadila konečnou osmou příčku, když jí o jedinou desetinu unikl postup o lepší umístění. Takto získané zkušenosti pak jistě přetaví v budoucnu i do medailových kovů na mezinárodní scéně.

Vildomec i Wittková se o týden později zúčastnili spolu se svou trenérkou finálového závodu zimní oblastní střelecké ligy, která probíhala celou zimní sezónu na střelnici SSK Kopřivnice. V závěrečném závodě pak oba mladí střelci potvrdili svou dominanci během celé sezóny, když Vildomec zvítězil mezi muži a juniory nástřelem 569 bodů a Wittková vyhrála kategorii žen a juniorek výkonem 556 bodů. V celkovém hodnocení čtyř závodů pak bylo toto závěrečné pořadí: 1. Jan Vildomec SSK Opava 1 132,3 bodů, 2. Petr Hala SSK Frenštát 1 111 bodů a 3. Vojtěch Černohorský SSK Hradec n. Mor. 1 094,7 bodů. Mezi ženami bylo konečné pořadí: 1. Michaela Wittková 1 110,7 bodů, 2. Martina Fialová 1 071,7 bodů a 3. Kristýna Míčková SSK Kopřivnice 1 002 bodů.