Pá. Bře 29th, 2024

Završením střelecké sezóny 2021-2022 bylo halové Mistrovství ČR ve střelbě z víceranných vzduchových rychlopalných pistolí konané ve dnech 26.3.-27.3.2022 v Ostravě.

Na MČR v rychlopalbě vyslal opavský střelecký klub dva své zástupce Jana Vildomce a Michaelu Wittkovou s ambicemi na medaile ve třech národních disciplínách. Opět se potvrdilo, že rychlopalba je dlouhodobě medailově nejúspěšnější disciplínou střelců opavského pistolářského klubu SSK Opava 0126. Oba reprezentanti SSK Opava získali dohromady 4 individuální medaile a další 3 mistrovské tituly a jeden bronz získali v týmových soutěžích jako členové družstva Moravskoslezského krajského sdružení.

Jan Vildomec se mezi muži postavil na nejvyšší stupeň vítězů v disciplíně standardní VzPi 3×20 ran, když nástřelem 543 b. získal titul mistra ČR a k němu přidal i týmové zlato spolu s Čajkou z Policie ČR Ostrava a Mičkou z Astry Bruntál. Individuální stříbrnou medaili vybojoval v disciplíně sportovní VzPi 30+30 ran za výkon 568 bodů za vítězným Hejnou z Olympu Plzeň a v týmové soutěži získal bronz opět s Čajkou z Ostravy a Mičkou z Břidličné. Individuální sbírku medailí zkompletoval bronzem v disciplíně rychlopalná VzPi 2×30 ran, Týmové zlato  v této disciplíně vybojoval spolu s Antonínem Lackým z Hradce n. Mor. a Petrem Skladanem z Horního Benešova.

Michaela Wittková si v dorostenecké kategorii odvezla individuální stříbrnou medaili v disciplíně SpVzPi 30+30 ran za výkon 552 bodů a mistrovský titul a zlatou medaili jako členka družstva Moravskoslezské KS spolu s Vendulou Gerhardovou a Vendulou Sochorovou, střelkyněmi z Břidličné, když společně nastřílely 1663 bodů, což současně znamenalo nový národní dorostenecký i juniorský rekord ČR.

Ing. Jan Hromada, SSK Opava 0126

FOTOGALERIE>> https://drive.google.com/drive/folders/1Tk7tY80sRp90cRheeBWfGKKgaGAVw9KA?usp=sharing