Čt. Kvě 16th, 2024

Do finále Českého poháru konaného na armádní střelnici v Plzni během víkendu na přelomu srpna a září se dokázali z kvalifikačních závodů nominovat dva mladí pistoláři SSK Opava č. 0126 Michaela Wittková a Jan Vildomec a oba se vrátili z finálového klání s medailí.

Tu nejcennější zlatou medaili a titul vítěze ČPTM (českého poháru talentované mládeže) dokázala vybojovat Michaela Wittková ve vzduchové pistoli na 40 ran nástřelem 364 bodů. Stejného výsledku dosáhla i druhá Veronika Dobešová z SSK Bílovec, avšak zlato pro Wittkovou při rovnosti centrových desítek rozhodlo pomocné kritérium lepší poslední položky. Třetí místo za oběma moravskými závodnicemi o jediný bod zpět pak obsadila Helena Klailová z Dukly Plzeň.

M. Wittková se představila rovněž ve finále malorážkové disciplíny sportovní pistole 30+30 ran, kde obsadila výkonem 533 bodů 5. místo, když jediný bod jí chyběl na bronzovou příčku, kterou Wittková držela ještě v polovině závodu.

Ve stejné disciplíně SP 30+30 ran se mezi juniory na stupně vítězů ve finále KZR (kontrolních závodů reprezentace) prosadil Jan Vildomec, který výkonem 573 bodů zaostal o jediný bod za vítězným Rottenbergrem z Chomutova a získal tak stříbrnou medaili. Vildomec si tak zajistil nominaci do české reprezentace pro Mistrovství Evropy, které se uskuteční v polovině září v Itálii. Ve finále KZR bojoval Vildomec i v kategorii mužů v disciplíně vzduchová pistole na 60 ran, kde nástřelem 555 bodů obsadil 11. místo. O medaile bojoval mezi muži i ve finále rychlopalné disciplíny 2×30 ran, ve kterém nakonec obsadil konečné 6. místo.

Oba opavští střelci se představí v Plzni znovu třetí zářijový víkend na republikovém mistrovství v malorážkových disciplínách, v nichž nejsou bez nadějí na další cenné kovy.

Foto: Wittková vítěz ČPTM na stupních vítězů.

Jan Hromada, SSK Opava č.0126